söndag 22 januari 2012

En memotavla, och julen har dansat ut

Jag har tillverkat en tavla för bilder, pynt och sånt, mitt första projekt med hönsnät och det var ju lite bångstyrigt kan jag säga, att få det plant.

Efter lite funderande hur jag skulle fästa nätet blev det så här, la det bara på den lilla avfasningen, liksom istället för glas. Sen la jag på en bakgrund och tryckte dit bakstycket.

Hönsnät i ram
Den har fått en plats i hallen, och på andra sidan ljushållare kommer jag att sätta upp någon mer vitmålad ram, jag har målat ett par stycken.

Hönsnät tavla bild 1
Bakgrunden är en bit tapet och den tapeten är tänkt ska dyka upp på fler ställen i hallen. Eventuellt kommer jag att byta bakgrund till naturfärgat eller vitt tyg, vi får se.

Hönsnät tavla bild 2

Man brukar väl säga att man kastar ut julen, men här hos mig kliver den värdigt ut genom dörren :)

Här stod två av mina granar förra helgen redo att bege sig ner i förrådet för väl förtjänt sommarvila.

Plastgran och stålgran på väg ut
Det finns en tredje gran, men den lämnade väl inte lägenheten direkt snyggt... Med ett försiktigt nyp i toppen lyftes den ner i en plastpåse och därefter ner i sin kartong.

Adventsbelysning gran
Om den fått gå ut själv så skulle jag haft lägenheten fullt av såna här "barr" :) Granen har några år på nacken och glittret sitter så löst så bara draget från fönstret har fått den att barra... Förvaringskartongen innehöll en hel del av den här varan och det tog jag till vara, kanske kan vara bra att ha till nåt pyssel :)

Men jag undrar ju lite över kvalitén, jag tror det är en Herstal, snygga lampor har de men lim verkar då inte vara deras bästa gren...

Barrande adventsbelysning

5 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Vilken snygg memotavla!! Kram johanna

med nål och tråd sa...

Så roligt att du hittade till mig via en så konstig omväg. Och tack för länken, inte för att jag läser franska men jag hajade att det stod nåt om skandinaviskt broderi ;-)

Fröken Pyssel sa...

Vad fint det blev! Jag har gjort en likadan fast lite större. Tror att jag ska försöka hitta en maffigare ram till min.

Fröken Fräken sa...

Snitsig hönsnätstvla! Man kan också göra som jag, hitta en färdig på loppis! (och låta loppisdamerna spekulera i vad man ska ha en sådan tingest till..?

Jag har en krans med sådant där glitter.. eller, nu för tiden är det glittret nog mer på andra ställen än kvar på kransen...

Ja, vad är det här nu med alla affärer som stänger? Jag har hört att Koffert på Humlegårdsgatan ska ha stängt också, undras om det stämmer?! Årstidens stängning kom verkligen som en mindre chock, den affären trodde jag gick hur bra som helst.
Men jag var in på spanade på Slöjddetaljer nu sist, där var det lite mer hard core-pyssel än på Panduro.

Du, nu har jag ju hittade den där boken Lantlif på bibblan här i stan, och det var ju inte alls den bok som jag trodde att det var och ville ha?!? Så vilken bok kan det då ha varit som jag tänkte på.. nu kommer jag ju att grubbla mig sömnlös över detta....!

Pysselpralinen sa...

Vad fin den blev! Jag har också gjort en liknande men inte haft något bakstycke till den, så det var ett väldigt bra tips. :)