torsdag 19 augusti 2010

Reklam tack + ny siluett i köket

Kom på för ett tag sen att snart är det DAGS! Kan faktiskt säga att jag sprang till dörren och tog bort ej reklam-lappen för sitter den där så får man ju ingen IKEA-katalog!

Jag har inget emot reklam egentligen, bra att se vad det är extrapris på t.ex, men lappen satt där för att det kom reklam klockan... FYRA på morronen! Från tidningsbudet. Gissa att jag inte kommer att ta nån prenumeration... Om jag har en prenumeration på morrontidning så blir jag ju van vid ljudet men inte när det plötsligt och oväntat smäller till i brevinkastet mitt i natten. Då vaknade jag och då blev jag arg.

Inte kunde jag vänta på nya IKEA-katalogen heller, det blev en tur till Varuhuset för ett par dar sen (ok, erkänner... det var andra gången under semestern), jag hade kommit på att jag måste göra nåt åt kaoset ovanpå kylens överskåp.

Förut, ovanpå kylen
Bestämde att ett skåp skulle införskaffas och ställas ovanpå städskåpet. Kylen är direkt i blickfånget när man kommer in i köket och ser bäst ut om den är i höjd med väggskåpen men städskåpet står för sig själv, bakom köksdörren dessutom så där kan man bygga på höjden. Kandelabern och zinklådan som stod där ska få nya platser.

Förut ovanpå städskåpet
Det blev så himlans bra! Till och med plats över i skåpet (plåtburkarna fick inte flytta med, de ska skrotas eller användas till förvaring i förrådet).

Städskåpet har fått överskåp
Resultat: Det var tungt att lyfta upp, så högt! Inte riktigt samma färg som på städskåpet men det gör inget, bakom köksdörren som sagt. Jag blir galen på gångjärnen, har skruvat på varenda justeringsskruv men får inte luckan att hänga riktigt bra. Unikt är att det här är det enda skåp jag skruvat ihop som fått ett handtag! (Gillar inte att borra...) Jag valde en knopp eftersom jag inte kunde få tag på såna handtag som köksskåpen har. Jag reagerar varje gång jag går ut ur köket och i ögonvrån ser den nya, jättehöga, formen på skåpet, men jag saknar inte oredan som var ovanpå kylen när jag går in i köket :-)

Städskåpet har blivit riktigt Högt

3 kommentarer:

Maria Berg sa...

Det är så himla skönt att kunna stänga en dörr och vips så har man städat! MB

Ps. Var det du som sydde fordral till Iphonen?

Lisbet sa...

Oj, så händig du är! Det blev riktigt fint!

Kul att se hur du började... i ditt förra inlägg!

Ha en skön helg!

Fröken Fräken sa...

Ja, jag har inte fått min Ikea-katalog än, och det är väl ändå närapå skandal? Känns kanske lite väl att åka 24 mil t o r för att bara hämta en katalog, så jag får välan sitta här vid postinkastet och hoppas att brevbäraren snart masar sig hit...

Blev ju himla bra med skåpet ovanpå! Rätta måtten och allt dessutom. Köksskåp som inte går ända upp till taket måste någon som aldrig städat ha kommit på. Jag är så glad att mina överskåp är inbyggda i väggen, för jisses vad det hade samlats damm längst upp hos mig då.