måndag 30 augusti 2010

Lysande Lördag + Band i Burk

Hoppsan galoppsan. Det visade sig visst att jag är långt ifrån ensam om att klippa bort de irriterande banden ur kläderna och sen spara. Så för att hylla banden :-) har de fått bli lössläppta ur sin hårda snurr/fläta nerklämd i ett fack i en plastlåda... och får nu istället mysa omkring i en glasburk. De trivs jättebra :-) Klart lättare för mig också att bara proppa ner nytillkomna band också.

Frågan är vilka band som är värst, två band sitter i varsin axelsöm/ärmhål eller ett band som sitter bak i nacken från axel till axel. Dvs vilka kan skapa mest "skada", genom att hänga fram och förfula klädesplagget. Det borde ju vara det förstnämnda men en bloggare skrev för länge att hon råkat få ett band bak i nacken att hamna framför halsen och gått så hela dagen på jobbet, vilket öde! ;-)

Band i burkIKEA-katalogen i all ära men för mig är det Pandurokatalogen som är årets händelse på katalogfronten. Snudd på årets höjdpunkt allt som allt :-) På väg hem från jobbet på fredan stack jag in snabbt och hämtade nya katalogen, jag var lite väl sen från jobbet så de skulle precis stänga, alltså ingen tid att kolla in några nyheter.

Sen lät jag den ligga till lördag morron då det blev en låååång frukost med lusläsande av katalogen och sedvanligt, för mig, vikande av hörn på alla sidor med saker som skulle kollas och eventuellt köpas, eller som bara var allmänt inspirerande. Efter det var katalogen ungefär dubbelt så tjock :-) och jag kunde packa ner den och bege mig in till stan.

Det första som åkte ner i korgen var decoupagelim för av någon märklig anledning ekar det väldigt tomt i den gamla flaskan :-) Jag köpte också några motivstansar, när jag hittat passande papper ska jag testa lite och visa, och så några saker som också måste producera nåt innan de får visa sig i bloggen. Även om det var väntat så blev jag lite besviken över att julgrejerna inte kommit men väldigt störande var att ett kit för att göra tvål inte kommit, jag som var så sugen på att testa det.

Pandurokatalogen

4 kommentarer:

myran och lo sa...

tack för hjälpen me etiketterna!!! jättesnällt :)

Pysselpralinen sa...

Åh de där banden alltså! Vart kom de ifrån egentligen? Plötsligt var de bara där, inte bara ett, oftast två och ibland tre långa tjusiga sidenband som hänger och sladdrar och sticker fram överallt! Visst, de är himla tjusiga och fyller säkert sin funktion ibland, när plagget hänger på en galge. Men jag klipper aaaalltid bort dem. Jag förvarar dem för tillfället i en plastkorg, men den börjar bli full nu... Kanske dags för operation återanvändning även här. :-)
Gillar din detaljerade Panduro-genomgång! :-) Precis så det ska vara. Men visst är det frustrerande när de inte har grejerna som man vill köpa! Jag blev faktiskt också lite sugen på att testa tvål"gjutning" när jag kikade igenom katalogen. :-)

Lisbet sa...

Här är en som inte hade tänkt på att spara banden...
Suck, här finns ingen Pandurokatalog.

skapa och inreda sa...

Klipper också alltid bort banden, brukar spara dem till lite pyssel. Visst är det som julafton när man kan sitta och njuta av allt som finns i nya kataloger.
Kram Annika