tisdag 27 juli 2010

Bokmärken, liten skatt

Härom dagen tog jag fram symaskinen, oj vad länge sen jag sydde. Och nu sydde jag... en raksöm :-) Som jag sen skulle sprätta upp igen! Varför? Jo ett av semesterns Måsten är att tvätta alla täcken och kuddar och när jag tvättar dunkuddar så stoppar jag för säkerhets skull in dem i ett fodral, typ stort örngott, som jag syr igen. Ifall, ifall kudden skulle spricka, och orsaka kvaddad tvättmaskin, det skulle ju vara tråkigt, pinsamt och högst impopulärt bland övriga hyresgäster...

När jag ändå var i farten, och för att snabba upp tvättandet och kunna köra två kuddar åt gången, så sydde jag ytterligare ett fodral också. Nu måste jag sy nåt på Riktigt, en klänning, men mönstret har jag lagt på nåt "bra" ställe (dvs var???).

Alla extra täcken och kuddar ska också tvättas och de förvarar jag i soffbordet, farmors gamla kista. Men åååh vad lång tid det tar att torka dunkuddar och täcken!

Kista/soffbord
I kistan finns också några mappar med diverse viktiga papper mm. Betyg och gamla skolkataloger visste jag men aha, det var här jag hade lagt alla gamla simmärken :-) Och bokmärken!!! En liiiten, liten samling hade jag visst kvar, trodde alla var borta. Lite hoptejpade och så... och på baksidan står namn och årtal på dem som haft märkena, syrran hennes kompis grannen S.

Bokmärken hjärta o ängel
Bokmärken dam och fågel med blomkorg
Bokmärke dam

3 kommentarer:

Helen sa...

Ha,ha nej jag såg inte dig heller:)

Kul att hitta gömda och glömda små skatter:)

Fröken Fräken sa...

Det var ambitiöst med tvättandet. Fast å andra sidan manglar jag alla mina lakan två gånger när jag har tvättat dem (ja, en gång när de är våta och sedan en gång när det har torkat. Inget konstigt alls)

Klart att du ska skaffa dig en assymmetrisk matta, passar säkert bra in med den mysiga kistan! Nu har jag varit och köpt garn som jag ska virka med (tygremsorna tog nämligen slut) Jag tror inte att det går lika snabbt med tunt garn dock... men är man virkbiten, så är man!

Husse ska åka bort på lite semester, och jag börjar ju jobba, så söta jycken måste bo på pensionat den veckan.. men det skär lite i lill-mattehjärtat, även om han säkert får det bra där.

Och nu är det bara två och en halv dag kvar av semestern, så ursäkta men nu måste jag springa iväg runt runt och skrika i panik...

Lisbet sa...

Oj, så härligt med bokmärkena!
Så ordningsfull du är med tvättningen... Jag får lära mej av dej :)
Ha en skön helg!