fredag 26 juli 2013

Piffig i köket :)

Då var det klart, det som skulle sys av det vita tyget. Tyget som var mitt (erkänner) svepskäl för att få gå in i Tyghimlen. Ett förkläde skulle det bli.

Jag var så less på mitt gamla trista förkläde och så såg jag ett fint i en tidning jag köpt, mönstret kommer tydligen från en bok som heter The Liberty Book of Home Sewing. Det fanns en liten skiss att förstora upp och en steg för steg-beskrivning hur man skulle sy. Men allt gick liksom inte ihop.

Tidningsbild på sött förkläde

Alla bitar var raka enligt tillklippningen, men knytbanden skulle uppenbarligen ha en spets för man skulle sy längs diagonalen... så jag spetsade till. Sen var måtten för knytbanden alldeles för korta för att de skulle gå att knyta på framsidan så jag förlängde lite.

Sen fattade jag först inte riktigt vad som menades med "hand wiper" men det var ju lysande insåg jag sen när jag (tror i alla fall) jag fattade vad det var. Det skulle alltså vara en tyglapp på framsidan, men den är inte fastsydd utan fäst med kardborre. Så det är alltså den man ska torka av sina kladdiga händer på :) och sen kan man slänga bara den lilla trasan i tvätten. Kan alltså vara läge att sy ett par extra?

Så här blev i alla fall min variant.

Mitt nya förkläde, vitt med grönmönstrade kanter

Det stora mysteriet var dock en ficka. Den fanns som skiss men inte i tillklippningen eller beskrivningen... Efter en del funderande så bestämde jag mig ändå för att sy fast den, men lite hemligt bakom hand wipern! :) Eftersom man lätt kan tro att den stora fyrkanten är en ficka, då är det kanske säkrast att den nästan är det :)

Fast ett vitt förkläde kanske inte är det mest praktiska... Jag är ju inte helt säker på att man t.ex kan dressera en tomatsås så att den bara stänker på hand wipern när den kokar ;) Nä jag får nog sy ett förkläde till, som tål att kladdas på ordentligt, och ha det här bara till bakning.

Löstagbar lapp att torka av händerna på

4 kommentarer:

Hannis sa...

Jag är ju inte direkt någon köksmänniska som bakar och grejar men med ett snyggt förkläde så=))
Det där var skitsnyggt tycker jag!

Alviti sa...

Läckert!

Jo sa...

Vad fint! Man kanske skulle sy sig ett sådant någon gång. Med en Ullhare i huset blir det nämligen inte så mycket sytt just nu...

(Har du bytt nåt med din bloggadress, insåg idag att jag inte får upp dina inlägg på bloglovin längre? Har ju missat MASSVIS!)

Malin på pastill.nu sa...

Den är ju hur fin som helst!