torsdag 22 december 2011

Årets julkort, så nära att postas i god tid!

Höll på att råka lägga ut bilder på årets julkort i lördags, men då hade de nog inte ens kommit fram. Kunde kanske möjligen ha varit, om jag inte råkat ut för ett missöde, och om de ens delar ut julkort på lördagar... Men nu måste de ha kommit fram så nu kan de få visa upp sig i offentligheten :)

I år var jag ute i god tid med julkorten, redo att posta en hel dag före sista dag för att posta julkort :) Före normal brevlådetömningstid också! (Det står ju inget klockslag på de röda lådorna, men före tömning för de vanliga gula och blå lådorna).

Men! Innan jag korsade gatan för att nå den hägrande Röda Lådan så, aj aj. Brevis har missat att låsa luckan i botten (eller nån hade brutit upp den?!) så jag ser en person samla ihop sin hög med kuvert, som han stoppat in i öppningen upptill, men som landat på marken under brevlådan.

Knäppa jag, inser jag nu, knäpp knäpp, suckade och hastade vidare till tunnelbanan för att åka och träna. Sen gick jag och handlade efter träningspasset och hittade en Väl Fungerande Röd Låda och kunde posta mina julkort. Men efter normal tömningstid, så de kom nog inte iväg den dan.

Men jag säger bara varför, VARFÖR, la jag inte korten på den gula eller blå lådan istället?! Det måste väl vara tillåtet i ett sånt Specialfall?

Här är högen och ja då, jag gjorde egna kuvert i år också. Jag gillar verkligen den modellen och som jag sa förra året så kommer jag nog aldrig mer att köpa färdiga kuvert till julkorten, de här är så enkla och roliga att göra.

Julkortshögen 2011
Framsidan av kortet, gran (ska det föreställa) stämplad på vitt papper som klistrats på grönt tjockt papper.

Julkort framsida 2011
Insidan, God Jul-hälsning gjord i Photoshop i år, så att man äntligen slipper min gräsliga handstil :) Pluttarna runt om texten är stjärnor.

Och paketen (ska det föreställa, klicka upp större bild så syns de nog bättre) klippta av juligt dekorpapper/kartong och med rosett av silversnöre. Oooooh, det var trixigt att knyta alla små rosetter, det gör jag inte om! Paketen är fastsatta med skumgummikuddar så antagligen är mina kort lika impopulära som vanligt i frankeringsmaskinerna, det blir ju lite tjockt liksom...

Julkort insida 2011
Testade notstämpeln också i "prototypstadiet" på ena och andra sidan, men i slutversionen blev det utan stämpel eftersom det skulle bli för knepigt att få till den rätta svaga stämpelfärgen, men annars gillar jag nog den sista versionen här. Fast jag kan ju erkänna att båda skulle ha varit stämplade på samma sida, men den första blev upp och ner så jag fick vända kortet :)

Julkort prototyp med notstämpel, variant 1 Julkort prototyp med notstämpel, variant 2

3 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Jag lever farligt och postar alltid mina julkort, med julfrimärken, alltid postas i de vanliga postlådorna. Helt enkelt för att det är nog så svårt att bara hitta en vanlig postlåda, ska jag leta en röd så går det fortare om jag själv delar ut korten.. Men den där som brutit upp lådan, var det en sur och bitter typ som aldrig själv fått julkort?!?

Stiiiiliga julkort! Ska säga att jag fick lite ont om både tid och insiration för julkorten i år så alla mina ansträngningar lades på kortets utsida och själv julhälsningen blev nog inte så snyggt skriven som jag tänkt.. men det var säkert pennans fel!

Och nu utbrister jag i ett riktigt glatt önskande av god jul!!!

Malin på pastill.nu sa...

Men du postade dem, och de kom fram innan julafton, och framförallt, du gjorde julkort! Bara det är imponerande nog, då hade de gärna fått komma fram till nyår för mig, haha :-D Jättefina kort!

Pysselpralinen sa...

Snyggt! Diggar särskilt paketen på insidan, jag gjorde också några paket-kort. Nu kom jag också på att jag helt glömde fotografera mina julkort i år. Hoppsan! :)