torsdag 16 december 2010

Årets julk...rt

Årets julk...rt är klara. Vad menar jag? Punkt, punkt, punkt, tre utelämnade bokstäver så ordet är alltså inte julkort...

Fast jodå, julkorten är klara och postade men de har ju inte kommit fram än så jag väntar ett par dagar med att visa upp själva korten.

Julkorten buntade
Men nytt för i år är att jag också gjort kuvert! Det var så himlans kul, enkelt, snabbt ja toppen helt enkelt. Jag tycker att det brukar vara lite svårt att hitta bra kuvert och jag bestämde faktiskt redan i september nån gång att jag skulle göra egna, då köpte jag en mall.

Egengjorda kuvert
Sen blev det som med julkorten, fixat i sista sekunden... Det var ju inte så mycket att fundera på med layouten direkt :) frågan var bara vad jag skulle ha för papper. Det blev lite gråtonat printpapper från Panduro.

Och en stämpel för att "försegla" :) Nä limmat så klart, men jag ville ha lite piff nånstans så det blev en sigillaktig stämpel i silver.

Dekoration på kuvert
Med den här mallen ritade jag upp kuvert på ett papper, sen buntade jag ihop 4-5 ark och klippte ett gäng på en gång. Jag häftade ihop på två ställen så att papprena inte skulle glida när jag klippte.

Mall för att göra kuvert
Julkorten kommer som sagt i ett senare inlägg, en liten sneakpeak här bara :)

Sneakpeak av julkort

8 kommentarer:

Hannis sa...

Där kan man snacka ambitiös!
Egna julkort och kuvert.
Kan tänka mig att dom som får dom blir glada när det ligger mer arbete bakom dom=))

maja...Style & Life by Leia sa...

ÅÅÅÅÅÅh vad underbart att du lagt ner denna tid på kuvert och kort.....vill du ha min adress kanske;) Här tvivlar jag starkt på att det kommer iväg några julkort....ambitionerna är något lägre här i Leialand än his dig....det är uppenbart....och din energi är avundsvärd!

Kramar

Pysselprinsessan sa...

Vad fint det blev med egna kuvert! Jag hittade faktiskt två sådana mallar när jag plockade fram pyssellådorna häromveckan. Jag hade helt glömt dem!! Så i år blev det köpta kuvert. Men nästa år så!! :) Kram

Fröken Grön sa...

Så fiffigt med egengjorda kuvert! Var hittade du den där "braiga" mallen? Jag gör också alltid egna julkort, men ibland känns det som om kuverten blir dyrare än själva korten.
Ha det så gott!
/Anna-Karin

Villa Vinkelhaken sa...

Kul att gör egna julkort och kuvert! Va fin stämpel! =)

Ha de bra!
Kram Jenny

skapa och inreda sa...

Lyckliga de som får dina egentillverkade kort.
Ska bli roligt att få se dom i ett kommande inlägg.
Kram Annika

Anonym sa...

Jag hittade precis din blogg och har suttit och tittat runt lite. Den är verklige jättefin och mysig, jag kommer definitivt att återvända! :)

Malin på pastill.nu sa...

Oj shit pomfritt vad grym du är, både egna julkort och egna kuvert :-D Jättefint! God jul :-)