lördag 13 juni 2009

Uppgraderad sommarkasse, version 2.0

En ny leksak :-) Flower Loom. Jag hämtade ut paketet kvällen innan jag åkte till Mallis, och då hade vi gårdsfest (hmmm, källarfest... det blåste och regnade så vi fick flytta inomhus) så jag hade inte en chans att hinna testa innan resan. Snacka om att jag hade hemlängtan! ;-)

En platta med piggar. Man virar på lite garn kors o tvärs runt pinnarna, valfritt antal varv och färger, och man kan nog hoppa över innerpinnarna om man skulle vilja, för att få annat stuk på blomman. Sen är det bara att sätta igång och dekorera saker, eller virka ihop till en sjal eller nåt.

Flower Loom
Och så här blev t.ex helgröna blommor när man plockat av dem från pinnarna.

Gröna blommor
Och hela sommarkassen, nu uppgraderad till version 2.0 :-) Jag har satt fast dem med säkerhetsnålar bara än så länge, under lite betänketid...

Sommarkasse version 2.0
Tipset om detta lilla underverk hittade jag hos Rosa Hemmet, missa inte att kika in där och njut av en explosion av färger! Ja för så är det, jag tycker att alla hem jag ser i bloggarna är jättefina, både vita och färgglada, det är så underbart att titta och njuta. Och sen kör jag mesiga jordfärger själv hemma ;-)

Min Flower Loom och garnet har jag beställt från Vartofta Garn och den kostade 79,50. Mer info och tips kan man hitta hos tillverkaren Noomi Augustssson. Panduro har en variant på flower loom också (136 kr), med den kan man göra fyrkantiga och lite andra varianter av blommor.

Uppdatering: Länk till mer inspiration.

7 kommentarer:

Helen sa...

Snyggt, har sett den som Panduro har, är lite nyfiken att prova.

vega sa...

Har en likadan som jag köpt på en mässa, ska leta fram den, för när jag såg din fina kasse blev jag jätte sugen att göra blommor. Har jätte mycket av rest garn. Tack för inspirationen!

Hannis sa...

Tycker det brukar vara färgfyrverkeri hos dig!

Vet du,jag tror att jag ska prova en sån!
Såg enkelt ut men jag kanske har fel?!Jag har ju 0 stickkunskap!
I alla fall kan man ju hotta upp det mesta med den=))

Snygg väska!!

Fröken Fräken sa...

Jag såg att de använde en sådan där plastmojäng i "Strömsö" och blev rackarns nyfiken! Men hur sjutton håller blommorna ihop sedan? Lossnar inte alltihop till ett enda trassel när man tar loss den från piggarna? Nej, det verkar det ju inte göra på dina bilder, men jag fattar inte huuuuur?!

Jisses människa som du har legat i för att skriva ner alla de där Gamla stan-tipsen!En får tacka så hjärtligt (och herr Fräken blev lite matt när han såg listan)
Vi är i Sthlm söndag till söndag (åker ner nu på söndag) så förhoppningsvis kommer inte någon mycket emotsedd affär då ha stängt. Verkar bara lite bängligt nu när de ska stänga av blå linjen delvis. Förra sommaren busstrejk, denna gång Citybanan!
Indiska har man ju varit in där i GS, men varför har de alltid +40 grader varmt där? Gudrun Sjödén är ju mysig, särskilt det där växthuset som ligger i bakre delen av lokalen. Ting & Tangel har jag varit väldigt nyfiken på, likaså Butik S.

Jag hoppas att jag tar med mig lagomt med värme till Sthlm, man vill ju inte försmäkta alldeles!

Pysselprinsessan sa...

Jag blir allt lite sugen på den dära blomtillverkaren! :) Kanske måste knappra in en Pandurobeställning.. :)
Kramar

Felicia sa...

Men jisses vad snygg sån ska jag verkligen köpa:P
Väldigt fin blogg du har kramiz ♥ Felicia

Josefin Brorhed sa...

Det där ser ju riktigt roligt ut, och blommorna blir ju jättesöta! :)

Glad midsommar
Josefin