fredag 3 juli 2015

Sytt till mig själv

Känner mig lite duktig :) har sytt mitt första klädesplagg med overlocken. Det blev en Simone från boken "Från hood till skjortklänning", i ett turkost tyg köpt som stuvbit. Ja jag är ju bara på experimentstadiet ännu när det gäller att sy kläder med overlocken och ville inte offra nåt "riktigt" tyg :)

I halsen valde jag varianten med en tygremsa/mudd, och sömsmånen sydde jag ner med tvillingnålen på vanliga symaskinen.

Sytt Simone top

Fast ska jag vara helt ärlig så är det faktiskt andra försöket och inte första. Eftersom det här var första experimentet så gjorde jag först ett litet "utkast" genom att klippa upp sömmarna i en gammal t-shirt med reklamtryck och sydde av det tyget.

Jag köper alltid small (36/38) i kläder så jag sydde så klart en small i första försöket men det blev så att säga lite för perfekt. Lite väl tight alltså. Så den här turkosa sydde jag istället som medium, men den känns inte heller rätt. Det blir en väldans massa tyg i svanken, som att den är för liten i ryggen? Eller för stor? Så blev det inte med small-varianten så nä, jag fattar inte. Kanske för att det här tyget är lite stummare?

Och så känns den för lång. Som synes så går den långt ner över höfterna men det är ju lätt att fixa (fattar inte hur längden funkar på korta personer...), men den känns också för lång i "oket" så att säga, alltså från ärmarna och uppåt.

Ser nu att jag enligt måttabellen är en medium enligt den här boken. Jag borde kanske ha kollat innan, men lite märkligt att en bok från 2013, en svensk bok, inte matchar storlekssystemet för kläder i butik.

Rent sömnadsmässigt så är jag i alla fall nöjd med mitt jobb :)

Sytt turkos top

1 kommentar:

Emilia sa...

Fin blev den iaf - hoppas du lyckas få till storleken som du vill ha den så småningom!