fredag 16 augusti 2013

En kasse till, och ett regelbrott

Kassar och väskor är som kuddar, och skor, och en massa annat. Man kan aldrig ha för många :)

Så nu har jag sytt mig en kasse till, denna gång av ett gardintyg, en stuvbit från Ohlssons.

Och jag begick ett regelbrott. Tyget är Laura Ashley och hon har ritat en pil i stadkanten som jag gissar pekar ut vilken riktning som är uppåt. När man ska använda tyget till vad som var tänkt alltså, gardiner. Smart så klart, så att inte blommorna blir upp och ner på en gardinlängd.

Men nu skulle jag alltså sy en kasse och inte en gardin så jag följde inte alls pilriktningen, och vände inte heller tyget upp och ner. Nej jag vred det på tvären! Lova att inte avslöja det för Laura :)

Ljusblå kasse med vita blommor

Den här gången blev kassen "enfärgad", alltså bara ett tyg, och ingen knapp och gummiband för den här är sydd av lite för tjockt tyg för att rulla ihop.

"Örngottsömmen" körde jag dock även på denna kasse, oslagbar för att få en fin söm på insidan, särskilt med ett sånt här tyg som lätt repar upp sig. Men överkanten blev bara nervikt, inte nån invikning för att dölja kanten, det skulle liksom inte funka. Sidsömmen blir ju fyra lager tyg och med nerviket åtta. Att vika en gång till... skulle ju gå, men det skulle nog inte gå att sy ;)

Sidsöm och fållkant på tygkasse

7 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Kort och gott: skitsnygg. Jag ääääälskar L.A.-tyger.

Jo sa...

Jättesnygg!

Choices By Annie sa...

Jättefin kasse och du är väldigt duktig på symaskinen
Kram
Annie

madelen sa...

Hej! Den 6 augusti 2012, visar du ett foto på en tygtavla. Jag älskar tyget och skulle så gärna vilja köpa det. Så jag undrar vart du hittat det? Tack på förhand. Jag hoppas du svarar! :-)

Annika GW sa...

Tror inte att det göt något om Laura får veta. Jättefin väska! / Annika

Fröken Fräken sa...

Jag detekterar en viss svaghet för att sy snygga väskor här?! Och min personliga åsikt är ju att man så ofta som möjligt ska använda pysselmaterial, såsom tyg, på ett annat sätt än tillverkaren har tänkt sig. Jag planerar tex att göra en tavla med motiv skapat av självhäftande plast, och de trodde de nog aldrig att jag skulle använda det till på Kreatima.
Och jojomen, Habitat har öppnat, jag var där i onsdags! Meeeeeeeen. Som dagens inlägg förtäljer, tyvärr blev jag besviken! Var var alla smågrejer som jag sett ut på webben? Och varför säljer de tex stearinljus som finns på minsta mataffär istället för att ta in lite mer unika produkter?!

Vad gäller limpistol så brukar jag bara trycka in nästa limstång så fort den som är i tar slut. Man kan få hålla på och mata lite och liksom trycka in den med en annan stång men det brukar då gå bra.

Tänka sig, idag kommer sötaste jycken i stan hit för en halv helgs vistelse. Ska väl sniffa av hela bostadsområdet, äta köttfärsbiffar hos Herr Fräkens pappa och ligga och snarka under min säng. Han har det allt bra stressigt. Men om man varit krasslig lite fram och tillbaka under sommaren och har hunnit fylla 11 så har man kanske ålderns rätt på sin sida?

madelen sa...

Hej! Tack för ditt svar! Finns det någon möjlighet att jag kan få köpa tyget du har på din tygtavla om det inte finns kvar på Åhlens? Eller är det ditt favorittyg också?

Tack så mycket för ditt svar, jag har väntat ihärdigt de senaste dagarna!