fredag 8 juni 2012

Testa om jag kunde, frivolitetsblomma i dubbla lager

Ja, här jag gjort ett Undantag, jag har gjort nåt som jag inte riktigt vet vad det ska vara till, normalt har jag annars en egen Regel om att bara göra sånt som jag eller nån annan behöver. Orsaken till detta maaakalösa undantag ;) var helt enkelt att jag ville testa om jag kunde, om jag kunde göra frivolitetsblomma i två lager, och jag kunde! :) Blommorna är olika stora pga av ett litet experiment, att minska från 7 till 6 ringar.

Tar tacksamt emot förslag på vad jag ska göra med blommorna... de är ca 3,5 respektive 4 cm i diameter.

Frivolitetsblommor med pärla

Och här ett litet tips om hur man kan trä garn eller tjock tråd genom litet hål i en pärla. Är det en liten pärla så kan man ju använda en sån där silvrig metallig platt grej ni vet (heter de nåt?!) men den korta metalltrådsöglan nådde inte igenom på min stora pärla (jo igenom men helt ihopklämd) så jag fick hitta på nåt annat.

Jag började med att hitta en synål som gick att få igenom hålet i pärlan :) Sen trädde jag en sytråd genom nålsögat och sen ena änden av tråden igenom igen, så att tåtarna möts i hålet så att säga. Sen var det bara att lägga garnet i öglan som bildades och dra nål och allt genom hålet i pärlan.

Det här är antagligen inget revolutionerande :) samma eller liknande tips har säkert publicerats förut, men säkert första gången med en bild som med lite (mycket) fantasi kan föreställa en flygande and, eller nåt, uppifrån, och som håller på att tappa sitt rosa skärp, eller nåt :)

Trä tjock tråd genom pärla

4 kommentarer:

Musqot sa...

Hej!
Härlig blogg!
Jag kallar oxå pärlorna för indianpärlor;)

Jättesöta blommor! Jag skulle haft dem som brosch eller kanske sätta dem på ett hårspänne eller diadem.

Ha en härlig kväll!
Hälsningar Musqot

Fröken Pyssel sa...

Men shit vad fint!!! Åh, det skulle jag vilja lära mig. Vore så fint att sätta en hårnål på den där ha den på huvudet ju!

Indianpärlor, det namnet känner jag nog igen nu när jag tänker på det. Roligare namn än pärlplattepärlor :-D Fast jag tror att dom heter typ hamas-pärlor egentligen? Eller är det märket kanske.

popetotrora sa...

Riktigt tjusiga! Ser avancerade ut. :-)

Fröken Pyssel sa...

Jag är ju inte alltid så himla snabb, men här är svaret!
Spegeln är från ikea, en vit hemnes. Tung och stor och förfärlig och alldeles underbar! Hopppas du kan måla din hängandes på väggen, det borde ju gå bra!