fredag 17 februari 2012

Skål! Skålar!

Minns ni skålen som jag "smugglade" hem från Finland i höstas? Alltså, det är ju knappast olagligt att transportera hem en lagligt inköpt glasskål, men förmodligen rätt så ovanligt att göra det i handväskan... så det kändes lite hemligt.

Skål i väska
Jag gillar verkligen min jumboskål och har flera gånger tänkt att jag måste ta en tur till Finland och Tiimari-butiken för att köpa en skål till, en i klarglas, och för att hälsa på vännerna/kollegorna också så klart :)

Men jag kan stanna på hemmaplan för när jag gick förbi Mio en dag (tack för att ni finns mitt inne i stan!) så fick jag ett infall och gick in för att se om de hade nåt som jag behövde men inte visste att jag behövde, ja ni vet :) Och de hade... precis just exakt det jag verkligen visste att jag ville ha behövde och verkligen saknade, jumboskålar!!! Klarglas, precis som jag ville ha, och lite fler färger så för att föregå ett (garanterat) framtida behov så köpte jag en grå också (de kallar den grå, jag skulle väl säga rökfärgad). 99 kronor styck, skynda att fynda, de är på väg att ta slut (eller är slut nu, det har gått ett par dagar sen jag handlade och lagret var på väg att sina).

Här är en bild på alla de tre underbara, ja de ska ju inte stå uppställda på det här viset, det är bara arrangerat för familjeporträttet :)

Tre jumboskålar
Och så en jämförelse med den Äkta Varan, dvs en Marimekko-skål, en "stor" 15 cm hög. Och ja, ni ser ju i handväskan också, rymlig väska kan jag säga.

Stor och liten skål

2 kommentarer:

Fröken Pyssel sa...

Men wow vilket kap!!! De är hur fina som helst ju!

Hannis sa...

Det var ju faktiskt ett riktigt fynd!
Och självklart ska du ha en hel "familj" =))