måndag 5 september 2011

Lite blomnytt, och nödkruka

De här så kallade “garderobsblommorna” sägs väl kunna överleva det mesta, alltså t.om att stängas in och glömmas bort i en garderob… Det brukar jag inte göra med mina blommor :) men av någon anledning så har de i alla fall inte alltid evigt liv :) Just den här mår bra men kompisen som stått brevid har så sakteliga skruttat ihop och till sist blev det kapning av det lilla som fanns kvar...

Garderobsblomma
...och de överlevande kvistarna har fått ta plats i en olivburk, eller närmare bestämt i en vas i en olivburk. Och där kan de ha i det närmaste evigt liv, och brukar få rötter, så om nån månad eller så kanske de kan få komma i jord och pånyttfödas :)

Blomskott i olivburk
Annat som skruttat ihop är ett par "femtonkronorsblommor" som jag haft i bra många år. De har säkert nåt namn men det enda jag kommer ihåg är att krukorna kostade 5 kr och blommorna 15. Friska och någorlunda raka kvistar har kapats och satts i vatten, de brukar också rota sig fint så de blommorna kommer nog också snart att återuppstå, i lite mindre format.

Skruttig blomma 1Skruttig blomma 2
Jag har länge klurat på vad jag skulle kunna ersätta dem med så därför har de fått stå kvar, sitt eländiga utseende till trots.

Den här färgglada oemotståndliga krabaten köpte jag förra helgen och på väg hem från affären gick jag och funderade på om jag hade någon kruka, och då såg jag framför mig de vita krukorna med de Skruttiga blommorna, tvärvände och gick tillbaks och köpte en till höstlig pepparblomma, de var ju perfekta ersättare för "skruttarna".

Färgglad ny blomma
Och som belöning för att jag kommit på en sån lysande idé så fick jag också köpa lite servetter :) Eeeeh, jo, de köpte jag visst med den första blomman, innan jag kom på snilleblixten. Men det var nog för att jag kände på mig att det skulle bli nåt bra, eller hur? :)

Servetter
Och här har vi lite andra blommor, de torkade rosorna har hamnat ihop med ett par fuskgerbera.

Blommor i vaser 1
Gemensamt för de tre är återvinningsvaser, rosorna i en vinägerflaska, som nämnts tidigare, och den ena gerberan i en fin vas som jag fått. Den är gjord av en glaskonstnär som jobbar med återvinning och det är en ketchupflaska eller nåt liknande som blivit upphettad och dragits ut, en favorit bland mina vaser. Blomman till höger står i en lite annorlunda mineralvattenflaska, syns knappt alls på den här bilden, och inte särskilt bra på den förra heller :)

Blommor i vaser 2
För... vad bilderna egentligen handlar om är nödkrukan. En liten hjärtan på tråd som jag försöker få liv i, och som inte har någon kruka annat än plastkrukan den köptes i men jag tycker inte att jag har nån passande kruka så den har fått lite tidningspapper virad omkring sig, och lite snöre.

Nödkruka av tidningspapper

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig nödkruka och jättefina vaser;)

Önskar dig en ljuvlig dag
Annie

Betong ute och inne sa...

Hej, blomman du inte visste vad den hette heter paradisträd, och du har nog gjort ett kap om du köpt den för 15,- de är nämligen ganska dyra annars....

Ha en bra dag
Kram Malin

Pysselpralinen sa...

Tjusigt! Gillar verkligen tidningspapper-krukan! Snyggt till hjärtana. :-)
Och ang det där med notbladen som du hittade precis när du köpt en stämpel. Är det inte alltid så? Precis när man ger upp och slutar leta, då dyker de upp, de där skatterna! ;-)