onsdag 24 augusti 2011

Piffad och målad ram, och limpistol-flopp

Det pågår målning i stor skala här, många saker som målas, både stora och små. En av de stora är så klart Pallen, lager på lager med vit färg till att börja med :) och en av de små är en (av flera) ramar.

Jag gick ner i förrådet för att hämta en ram att måla till ett projekt (väntar leverans på lite material så det dröjer innan det blir klart), men varför bara ta upp en ram tänkte jag. Det blev några stycken, bland annat en enkel tråkig liten ram för 10x15-bilder.

Med vit färg skulle den förvandlas från en enkel tråkig liten fururam till en liten vit ram, fortfarande enkel och tråkig... Så jag fick för mig att jag ville göra nåt mer, men vad? Ett experiment. Limmade på lite snöre och så på med vit färg.

Limmat snöre på ram
En bild måste jag ju ha till ramen så jag tog en som jag nyligen faktiskt testat att beställa utskrift av i en fotoautomat.

Ram med snöre målad
En bild på hjärtan på tråd + torkade rosor och här får de stå tillsammans en liten stund :) den äkta varan och "dokumentationen", sen fick fotot flytta upp i bokhyllan.

Tja, kul experiment, inte världens vackraste ram men unik :) och roligare än bara vitmålad (jag har en sån också, som kanske ska få nåt piff i efterhand).

Bild av rosor, framför rosor
Men nu måste jag fråga! Det här med limpistol, är det fel på min eller ska det vara på detta viset?! Det här var mitt allra första försök med limpistol men det torkade ju nästan så fort det landat på ramen! så jag bytte till det trygga välbekanta allround-limmet istället.

Tänkte passa på att tipsa om hur jag förvarar den, för att inte råka slarva bort det lilla stödbenet (den lilla grejen som er ut som en galge) och hålla ordning på den extra limpatronen, och instruktionen. Kom på att en återförslutningsbar påse var utmärkt till förvaringen - en förvaring som kan bli permanent... (hör du det din dumming!) Fast nån mer gång måste jag ju testa, för jag är nyfiken på vad som händer när limpatronen är slut :) hur man får loss den gamla...

Förvaring av limpistol

4 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Ja eller hur, vad händer då? Snygg ram. Kram Johanna

Jojohanna sa...

Men jag HAR ju lagt ut receptet på hallon-lakritstryffeln. :) Om du klickar på Recept i inlägget så kommer du dit....

eller såhär : http://ankisgodsaker.wordpress.com/2011/06/20/lakritstryffel-med-smak-av-hallon/

Jojohanna

annie sa...

Jättevacker tavla det blev. Tyckte ramen blev jättefin;)

Åh detta med limpistol, kan inte klara mig utan min. Men torkar fort det gör den så snabb måste man vara men håller det gör det;)

Önskar dig en ljuvlig dag

Lillstrumpan sa...

Jag tror inte det blir nåt problem när den gamla limpatronen är slut. På min funkar det iaf så att man trycker i nästa ovanpå den andra och så är det bara att fortsätta med pysslet! :)