fredag 5 augusti 2011

Decoupage på linne, en flopp, som väntat

Redan innan jag började klistra visste jag att det inte skulle funka, men jag valde ändå att slutföra, bara för att det var kul att testa :) och för att få bekräftat att jag hade rätt :)

Ur servetten...

Servett
Klipptes motiv ut.

Motiv klippta ur servett
Till detta linne.

Ett linne
Och det blev som jag hade tänkt, placerade ut delarna, klistrade, torkade, klistrade, torkade, klistrade lite till för att verkligen täta kanterna för att det skulle gå att tvätta, torkade. Men avvaktade med strykfixeringen.

Det som också blev som jag hade tänkt, räknat ut... var att när jag tog på mig linnet... så sprack blommorna sönder. För just när man tar på sig linnet, så töjs det ju ut, och det håller så klart inte en tunn servett för. Och det är ju inte ens servett utan ett lager, en tredjedels servett.

Men eftersom jag inte fixerat än så det var bara att riva loss och slänga i tvätten för att få bort det sista, och linnet är redo för nåt annat experiment :) Eller ska jag testa igen, med ännu mera klister under ;)

Linne med decoupage, en flopp

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju först efter man testat som man vet om det fungerar, gissa om vi har många många inte så lyckade experiment liggandes;) Men man lär så länge man lever... Idén var det ju inget fel på och du kommer nog snart på en lösning;)

Önskar dig en skön dag och hoppas att du inte får för mycket regn på dig här rent ut sagt öser det ner och har gjort sen tidig morgon.

Hobbykällaren sa...

Såklart man måste testa!Ibland blir det oväntat BRA också..
Det är säkert extra knepigt med underlag som töjer sig, på väskor och sånt fungerar det ju med textildecoupagen,men...hmm..ett linne...Du verkar ha hyfsat med tålamod,så prova igen du,och berätta GÄRNA hur det gick!
Här, i Värmland, regnar det och är riktigt pysselväder
Ha det gott
Kerstin

Johanna Stålros sa...

Superduperfint!!! Kram Johanna

Hobbykällaren sa...

Jo,så är det, återförsäljare brukar få kataloger några dar i förväg..Runt den 18-e är det sagt om Panduros.Du kan ju testa att göra ett trasselhjärta så länge. Riktigt roligt att göra!
Kram Kerstin

tinajo sa...

Man ska alltid prova - det hade ju kunnat gå! :-D