söndag 1 maj 2011

Utflykt

Två år i rad, då räknas det kanske som tradition? :) Ja 1:a maj även förra året gjorde vi en liten utflykt till Rosendals Trädgård, och det är så klart alla blommor såväl ute som i växthuset, och fiket :) med goda mackor, bullar, etc. som lockar. Men hu, det var rysligt kallt och blåsigt ute.

Tulpaner i överflöd. Den här buketten stod på kassadisken och den där knoppen... kändes som att den skulle slå ut mitt framför ögonen på mig :) Ute i rabatterna blommade tulpaner för fullt och mängder av helgröna, "omogna", undrar när de får sin färg?!

Bild på gröna "kart", och även hyacinter, finns i min andra blogg.

Tulpaner
Som alltid underbart pyntat i fönstret.

Vaser i långa banor
På väg därifrån hittade jag äntligen samarbetsvilliga vitsippor, innan hade vi bara stött på ledsna hopslagna frusna stackare.

Vitsippor
Dagens inköp blev en söt liten viol, och den luktar precis som... viol! :) Helt uuuunderbar doft. Jag fick en backflash till 12-årsåldern när jag var på språkresa i England och köpte violdoftande badkuber, parfym mm till vännen I. Ok, jag förstår, det är inte blomman som fått lukt efter parfymen, det är bergis tvärt om? ;)

Viol
Jag har sparat det bästa till sist, är inte de här pappersblommorna helt fantastiska?!

Pappersblommor

9 kommentarer:

Systrarna Karlsson sa...

Verkar som om ni haft en trevlig liten traditions utflykt;) Om än dock lite kall...

Helt underbara pappersblommor, tänk sådana kan man ju njuta av året runt.

Önskar dig en underbar start på veckan

Fröken Pyssel sa...

åh vad mysigt att åka dit, det är ju så fint där!

tinajo sa...

Vad härligt det ser ut! :-)

Hannis sa...

Är det du som har skapat dom fina pappersblommorna?
Superfina!

Glad i hågen åkte jag till jobbet i bara munkjacka idag...
Inte smart, kändes som höstvindar.
Men snart kan man fika ute utan att frysa=))
Solen kommer tillbaka!

Anja sa...

Hej!

Finns det någon mailadress man kan nå dig på?

Mvh.
Anja

Monkan sa...

Svar till Anja:

Om jag ska ge ut min mailadress eller inte beror ju på vad saken gäller. Och jag vet inte ens vart jag ska svara... du har inte lämnat varken blogglänk eller mailadress.

Passar på med en kommentar till Hannis fråga också, nej pappersblommorna finns på Rosendal. Jag skulle nog inte skriva "fantastiska" om nåt jag själv gjort :)

Anja sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anja sa...

Hej igen!

Det gäller en bild till en tidningsartikel. Jag vet inte hur man kommenterar i din blogg och lämnar sin mailadress anonymt, annars hade jag gjort det.

Jag försöker nu genom att välja identitet "Konto i Google", men vet inte om det fungerar.

Mvh,
Anja

Monkan sa...

Svar till Anja:

Det låter ju intressant men jag kan fortfarande inte svara för din profil är låst så jag kommer inte till din blogg. Kan du skriva din bloggadress?

(När man väljer 'konto i Google' lämnas länk till profilen, vill man lämna adress direkt till bloggen väljer man 'namn/url', eller så kan man skriva bloggadressen i texten. Och nej, det går nog inte att lämna mailadress, eller annat, osynligt för andra).