tisdag 7 december 2010

Det lackar mot jul :)

I höstas gick jag till en loppisaffär för att köpa... ja det hade jag glömt när jag kom fram, hoppsan. Men nåt ville jag ha och så hittade jag den här avlånga krukan och tänkte "ah! perfekt att klistra lite servett på" :) Men hejdade mig och tänkte "vänta, det får bli efter jul, den ska få lite jullack först!"

Efter förra julen reafyndade jag lack och lackstämplar på Panduro och nu har jag fått gå och väntat nästan ett år på att få testa dem, äntligen dags! Men det var ju inte lätt... Ah, första försöket, bättre lycka nästa gång?

Julpyntad kruka
Nä, det var verkligen inte lätt, det blev ju inte direkt de där Perfekta lacksigillen som jag ville åstadkomma...

Julpiffade tändsticksaskar
Men om man klickar upp förstoring så kan man i alla fall aaaana att det ska föreställa ett hjärta i guld, på röd bakgrund? Ja guld och rött kan man väl se i alla fall :) Grunden är vanligt vitt kartongark som jag gnidit lite distress ink på, och stämplat lite.

Tändsticksask med lack
Om man har en lackstång med veke i så är det en bra idé att ha en sån här ljussläckare till hands när man lackar, så att man kan knipa åt och "döda" glöden när man smält tillräckligt med lack.

Ljussläckare

6 kommentarer:

Hannis sa...

Jag klickade på bilden och såg ett hjärta=))
Och personligen så faller jag ju för det operfekta!
För då är det personligt och blir genast intressant.
Gillar tändsticksaskarna!

Hobbykällaren sa...

Hihi, ja minnet kan va bra men kort ibland, men du gjorde ju ett fynd ändå:)
Tändsticksaskarna är jättesöta, är fint när det ser handgjort ut, och inte allt ser ut som det är stöpt i samma form. Ha en bra dag. Kramar från oss.

Tidsmästarinnan sa...

Hej!
Snyggt!! Aha- distress ink, det var nytt för mig! Mycket intressant :-)
Ska man ge sig på att torka apelsinskivor i ugn idag tro? Har jag aldrig provat...
Till pynt med lite kanelstänger tänker jag mig.
Ha det så gott!
Kram kram
Susanne

Emma sa...

Hej! Jag gissar att det är kursen uppe i Umeå du syftar på eller? Jag tyckte den var jättebra. Jag skulle ha läst två kurser i Jönköping nu under hösten (kanske är de du tänker på?) Men har inte haft tid alls för skola. Jag vet inte om jag har nåt speciellt att säga om kursen i Umeå mer än att jag tyckte den var rolig, givande och på en bra nivå. Bra upplägg och bra lärare så den rekommenderar jag verkligen. Hoppas du också blir nöjd.
/Emma

Designtjejen/Emmelie sa...

Vad fint! Hoppas att du har en bra söndag!

popetotrora sa...

Supersöta små tändsticksaskar!! :-)