måndag 4 oktober 2010

Redovisning av stickeri

I slutet av vintern/början på våren fick jag ju ett ryck och började sticka och det gick ju sisådär i början... Först komma på hur man lägger upp maskor :) sen börja om när jag insåg att jag tagit för kort bit garn till "andra tåten" (kanske går att beräkna på nåt sätt? men jag chansade), sen börja om igen när jag kom på att det skulle vara rundsticka och inte vanliga raka...

Det sista jag visade var när jag närmade mig slutet och blivit expert :) på "ödhpt", överdrag hoptagning eller vad det nu kan betyda... minskningar i alla fall.

Stickning, mössa
Mössan blev faktiskt färdig men inte använd och nu när det är mössdags igen (när man kommer från träningspass med blött hår i alla fall) så fick mössan en tofs också innan det var dags för premiäranvändande. Jag gjorde mössan lite extra lång för att få lite "häng" på den men nu har jag bestämt mig för att jag nog ska vika in och sy fast nedersta biten för att få lite extra tjockt över öronen.

Färdig mössa med tofs
Av stickprojekt nummer två visade jag bara garnet... och de fina nya stickorna :)

Fluffigt mysigt garn
Det blev en mössa, som man stickar på fel ledd så att säga... Som en kort halsduk liksom, som man syr ihop i bak och sen drar ihop i toppen. Den gjorde jag också lite extra lång för att få häng, eller smurfmössa :) om man viker framåt. (Och eftersom jag inte vill visa människor i bloggen så har jag fifflat lite med filtrena Stansa ut och Radiell oskärpa på hår och ansikte...).

Fluffig mysig mössa
När jag då ändå var inne på "halsdukstänket" så blev det just en halsduk också, slätstickning med några räta varv emellanåt för att få lite "randig" effekt. Och i helgen köpte jag nytt garn för att göra ytterligare en mössa, eftersom jag köpt en sjal som behöver en "kompis".

Fluffig mysig halsduk

5 kommentarer:

Tina sa...

Fint färg på garnet! Och jag gillar strukturen..

pysseliten sa...

öNSKA jag med unde sticka men men har aldig lärt mig och det är nod försent att lära sig nu ,börjar blir för gammal och har ont i axlarna ;( Fint det vart med tygtavlan och pakete vart super :)

NuttesPyssel sa...

Oj, så fint!
Sticka är inte min starka sida. =)

Lisbet sa...

Fina mössor.
Härligt garn.
Tack för tipset att sticka "andra vägen"!

Margita sa...

Tack för ditt trevliga inlägg på min blogg var i Hassela fanns stugan jag blev nyfiken. Jag är inflyttad sedan 10 år.

Mössan var fin men jag hade hittat mitt mönster i en norsk sticktidning. Killen du såg på bilden var en jätteduktig stickare.