måndag 22 juni 2009

Sista minuten-resa över midsommar

Det blev liten sista minuten-resa bokad till midsommar. Det bar söder ut igen, men den här gången aningen kortare än till Mallis, det blev en tur till Växjö :-)

Ja, ett par dagar innan midsommar blev det ett besök till vännen Malin och "familjen M" inbokat. Och med en extradag, hemresa måndag istället för söndag eftersom Malin lovat SOL idag. Och det höll, regn regn regn alla dagar och så idag, strålande sol! En härlig långhelg med massa god mat och trevliga vänner och släkten. Ja Familjen M:s släkt alltså, varje gång jag är där på besök så tycks de ha någon familje- eller släktsammankomst inplanerad, alltid supertrevligt. Inte nog med trevliga människor och god mat, äntligen fick jag också se den nya härliga tapeten i matrummet live :-)

Men resan slutade ju lite trist. Det som började som en "normal" försening på tio minuter (efter brand på Kastrup så att tåget inte fick passera sas det) blev till slut en hel timme (efter ett långt stopp när ett annat tåg höll på att evakueras, så det var folk på spåret).

SJ-försening
Som en del av Växjö-besöket följde jag igår med till Ullared, mitt livs andra besök där, och jag lyckades göra en del trevliga köp :-) Man måste ju balansera kul-att-handla (lätt att ryckas med av de andra) med verkliga behov, och att man ska få med det hem på tåget... Det kommer några bilder i nästa inlägg. Nåt annat som jag fick med mig hem var... en drös med knottbett som jag fick i den vilda jakten på... den rara söta lilla Linneablomman. Jag håller på att klia sönder ben och fötter nu... men det var det värt :-)

Linnea

4 kommentarer:

Mari sa...

God jättetidig morgon!! Snart bär det iväg till Ullared här oxå. Hoppas på att hitta lite fynd.
Köpte ju massor av kläder sist jag var där så det behövs minsann inte nu. Så fick en dag med SOL iaf, härligt, själv låg man som en valross i trädgården igår och hade det gott. Det blev en lång hemresa kan jag tänka mej och höra alla utropen måste vara jobbigt för somnar man blir man ju väckt hela tiden.

Tittade in i hennes blogg och såg tapenen, härlig historia.

Asså det finns knott i Småland, har jag aldrig märkt ;-) brukar vara på landet utanför Västervik och trodde alla jävlarna var där.

Ett bra tips om man är överkänslig är att ta allergimedicin, kan vara värt att testa.

Nähä, nu ska jag åka strax, termosen och plånboken är redo.

Kram och ha en bra dag!!

Hannis sa...

Härligt med miniresa till trevligt sällskap!
Knotten är väl kanske inte så trevliga men ändå=))
Själv har jag planerat in en kortresa till väninnans sommarhus vid kusten.
Där lovar dom sol jämt!
Om inte annat finns det en uppsjö av små loppisar efter vägarna så jag räknar med en fyndsommar!

Flower loomen och jag är inte riktigt överens än...
Inte så himla bra beskrivningar som följde med,i varje fall inte för mitt huvud!
Det har blivit någon slags variant av blomma men tänkte testa mig fram.Flytta lite pinnar fram och tillbak och så där.
Har missat att det gick att beställa beskrivningar!

Lattéskålarna har blivit använda till både kaffe,godis och pudding så jag tror att dom funkar perfekt som mindre gratängformar!

Hm...Så du har shoppat?
Kan tänka mig att det går att förköpa sig på ett sånt ställe=))

Fröken Fräken sa...

Klart att reslusten och ungänget måste prioriteras! Och Ullared kan man ju inte säga nej till. Det var år och evigheter sedan jag var där, och det har ju blivit hur mycket större som helst sedan dess. Fast jag har ju mitt shoppande på det torra med allt handlande de senaste dagarna. Men jag tror att herr Fräken leder shoppingligan (han hittar ju snygga kläder överallt!! Medan jag bara hittar smaklöst tonårsmode..)

Faktiskt har det blivit att undvika bussar så mycket som möjligt. Varje gång vi försöker ta en buss så hamnar vi på en där alla fönster och vädringsluckor är hermetiskt tillslutna och har elementen på på högsta styrka (jag brände benet t.o.m!) Men jag har varit och åkt Saltsjöbanan (pittoresk station vid Sickla måste jag säga! Och 50% rea på Himla!)och tagit Djurgårdsfärjan, vilket var skönt i sommarvärmen. Det har gått bra att ta t-bana för det mesta. Utom när man glömmer påse på en station...

Men, den stora frågan!! Är alla stockholmare galna? Jag vet inte hur många jag sett som har skinnjackor, koftor, tjocka jackor på sig etc i denna värme!! Galningar!

Nu börjar man dock bli rekorderligt pysselsugen. Inget kul att fynda snajsigheter och så bara åka till lånelägenheten och packa ner det i väskan - fortfarande ganska bra plats där!! Blir nog skönt att åka hem på söndag (utan att ta flygbussen, det var ju kaos på den när vi tog den hit! Nä, tacka vet jag tåget!) även om det är än varmare där än här...

emmsan sa...

Låter som du haft en toppenskön midsommar:) Trots tågförseningar!!! Ha det bra, kramar emmsan