måndag 13 april 2009

Shoppingutflykt med Premiärbesök

Idag har jag gjort mitt livs allra första besök på Rusta :-) och Jula (tråkig) och Plantagen, och så besök i en hel radda med andra affärer. Ja helt enkelt så har dagen varit en lång shoppingturné... Ja turné i alla fall, jag har ju inte gjort såna enorma inköp. Ett planerat besökt hos vännen I gjorde hon om till en shoppingdag, bra med bilägande vänner, man kan komma till såna där onåbara ställen ;-) så vi tog med hennes mamma S och for iväg.

På Plantagen hittade jag en svagt grön gerbera (en fuskis) till min Cult Rosa-vas som jag äntligen efter lång längtan (sen i somras) köpte för ett tag sen (rabatterat eftersom Rosa verkar utgå). Köpte också nån sorts suckulent till Gracilis i hallen och en likadan till "spjutkrukan" (eller vad man ska kalla den) i köket.

Gerbera, oäkta varaSuckulent 1, i hallenSuckulent 2, i köket
Ja i hörnet där kan ju anas att det inte blev några påskliljor till "påskfönstret" utan små söta "pärlisar" :-) Och de växer så det knakar!

Pärlhyacinter :-)
Några andra av dagens inköp, ett fint halvlitermått från Rusta, servetter :-) och, ja ni ser rätt! knäckformar! från Brisak (en har-allt-affär där jag gjorde mitt livs andra besök idag) och hoppsan gallopsan... en Kivi-lykta! Som jag ju inte skulle ha några fler av... men så kom S på att inne på Iittala outlet vid Fabriken (Gustavsberg) fanns såna där fina slickepottar och ballongvispar (ni vet, silikon och handtag i genomskinlig hårdplast) som hon ville ha och inte kan man väl besöka ett sånt ställe utan att...

Stora hav av lyktor, skålar etc. ja ni förstår :-) Men lite tog det ju emot att köpa 2:a-sortering, kunde de inte ha haft lågpris även på de ordinarie... Det var ju faktiskt mitt första besök där också, fast jag har ju varit i andra butiker vid Fabriken förut.

Uppdatering: Måste tillägga att jag inte är värsta snobben som dissar 2:a-sortering, bara det att själva grejen med just Kivi är ju att de är så perfekta! Så om alla mina lyktor vore 2:a-sorterings så skulle det ju vara en helt annan sak. Då skulle man kunna leta den perfekta bubblan istället ;-) Och jag kan förstå att de är så dyra.. när det är så många som tydligen inte klarar kvalitetskontrollen...

Blandade inköp
Sen dagens viktigaste inköp ;-) bullar och så tillbaks till Nacka för en fika ute på altanen hos I:s föräldrar.

5 kommentarer:

Helen sa...

Låter som en ordentlig shoppingrunda du gjort! Längtar att få göra en sådan snart!

Designtjejen sa...

Vad fina saker du köpt.. ordentlig shopping..tihi..
bullarna tycker jag lät mysiga med :-)
Kramar

Fröken Fräken sa...

Nämen, premiärbesök på Rusta först nu?! Tur att du har hunnit kolla in andra butiker, som Artiklar så att jag kan få lite förstahandsinformation!! Plantagen, ja varför har vi inte den butiken här? Har fortfarande inte kommit över den träljuslykta som jag lät bli att köpa på Plantagenbutiken i Barkaby förra sommaren..

Bra att du inte har gett upp med blommorna, tycker att det ser ut som ett paradisträd där och de är ju verkligen lätta att sköta!

Här händer det inte mycket just nu, hela veckan har tillbringas liggandes ner så fort man kommit från jobbet, och idag har man inte ens kommit sig till jobbet. Alltså, har jag inte varit tillräckligt sjuk för flera år framöver eller?! Så jag ligger här och stör mig på saker jag vill ändra hemma, som vanligt när man är sjuk...

svartataket sa...

åh shopping är kul! hihi
Vad mycket fint du shoppat!
TREVLIG HELG!
Kram

svartataket sa...

ps. jag har glömt svara dig ang "lådorna" jag köpte. Dom är inte så stora? måttet? tja 15cm breda och 25 långa?
jag har kryddor i mina och jag köpte dom på MIO. Jag vte inte vilken storlek du var ute efter? men Bauhaus har många störra tror jag och kanske Rusta också :))