söndag 12 april 2009

Inslagning av tråkig present

Att ge pengar i present är ju bara tråkigt. Formen (har ju ingen...) och väger inte ens nåt (i julas la jag sedlar i batterikartonger och stoppade i mynt för att få den rätta vikten). Presenter/julklappar till syskonbarnen, de vill ju ha så dyra saker så det får bli pengar, men jag får väl se det som att själva presenten är att de lär sig att spara först och sen handla :-)

Platt och lätt och så plopp ner i ett kuvert? Nej det går ju inte. Så jag tänkte att jag skulle göra ett eget kuvert men nånstans på vägen så ändrade det sig till... Ja jag hittade den här mallen i pysselskåpet och började rista lite vikmärken.

Papper tillklippt
Konstiga färger... Orange och pastellgrönt, men jag tänkte att det skulle vara lite påskigt på nåt sätt.

Två halvor som ska bli nåt
Eller, pås-kigt ;-) Ja det blev en liten minipåse, men den måste ju täppas till upptill på nåt sätt.

En liten papperskasse
Det var då det spårade ur helt... :-) Röd cellofan blev ett effektivt lock, men var kom allt det andra ifrån? ;-)

Påsen tillpiffad

4 kommentarer:

Mari sa...

Så smart...håller med att det är tråkigt att ge pengar i kuvert.
Då är ju detta ett alternativ för den som kan pyssla som du....härligt kreativ.

Ha en härlig dag, nu sticker jag på jobb!

Fröken Fräken sa...

Det är ett problem jag väl känner igen. en mig närstående person, och då menar jag min bror, är helt hopplös att köpa presenter till, så genom åren har det blivit otaliga presentkort och dylikheter som det ju bara inte går att lägga i ett kuvert. Så jag och min moster, som inte räds för att skapa merproblem för presentöppnaren, har hittat på diverse inslagningslösningar.
Tex en kubikmeter stor kartong fylld med sådana där "paketeringschips" och en slant någonstans i röran. Hundra enkronor fasttejpade runt en skokartong. Plus att jag har testat att slå in med saker som antingen låter eller ger tyngd, typ 1 dl makaroner, en lagomt tung sten eller något annat fiffigt. När man kommit så långt brukar man dock inte ha så många krafter kvar till presentinslagningen.
Fiffigt med en egen påse, och även en egen mall! Och det är ju så lätt hänt att man börjar ösa på med glitter, cellofan, klistermärken och allt annat, när man nu får tillfälle.

Nu tycks mina grannar ha åkt bort över helgen, det verkar som att min nya granne är precis likadan som mina två andra grannar som alltid åker bort på helgerna! Den ro som sprider sig i huset! Underbart.
Fast då har jag ju hänfallit åt min vanliga vana, att ta sovmorgon och vips försvann halva dagen.. säga vad man vill om långfredagens tidiga uppvaknande, men jisses vad man hann grejer. Igår lurades man med på biltur, och sedan försvann den dagen, kändes det som.

Hur förflöt påskmiddagen då? Blev det någon Ikea-avstickare?

Åh, jag drömmer om när gatsopningen ska komma igång! Gör jag något annat än dammsuger hallen för att försöka bli av med allt grus och sand som släpas in ideligen?! Och som sprider sig til de andra rummen också..
Kan inte direkt påstå att snötäcket här minskat. Och idag skulle det ju bli +10 - moahahahaha!

Nu ska jag för fjärde gången försöka sy en hissgardin. Man får inte låta sig neslås av att de tidigare försöken slutade i katastrof, nu har jag en ny idé!!!

Fröken Fräken sa...

Men herregud! Jag glömde ju!
Jag har ju ett Mycket Viktigt Uppdrag till dig!

Har hört att det ska finnas en butik som heter Artiklar och som ska finnas på Fleminggatan på Kungsholmen - de ska tydligen ha hemult med burkar och andra charmanta saker. Är det någon butik du känner till och vet du mer om utbudet??

Gårdsromantik sa...

Wow så fin påske!

Kan man ju ta med om man skall shopa något litet. ;-)

Kram Maud