fredag 8 januari 2016

Sytt klänning, långkort

Tänk dig att man ska på stor fin fest, som har ganska öppen klädkod så att man välja på hellångt eller till strax under knät, eller nåt däremellan. Och man kollar in varenda affär i hela stan, typ, i jakt på klänning. Och ändå hittar man inget.

Visst är det då man börjar leta mönster istället och säger till symaskinen att, tjena! nu är det dags att börja sy lite annat än väskor/kassar, kuddar och sånt. Nu är det dags att sy kläder kompis!

Det var i alla fall så jag gjorde, och hittade bland annat det här mönstret, Och åkte och köpte tyg som jag spanat in redan i somras och då tänkt att, tänk... om man skulle kunna komma på nåt som man kunde sy av det här tyget... Och tyget fanns kvar, så då fanns det ju ingen återvändo!

Det var varianten i mitten jag tänkt mig, långklänning med ärmlös överklänning.

Mönster till långklänning med överklänning

Bara det att allt letande efter klänning i butiker gjorde ju att det blev viss tidsnöd så "underklänningen" skulle jag inte hinna sy. Men som tur var så hade jag en gammal mörkblå klänning liggandes i förrådet, sen drygt 15 år... En klänning som jag dessutom bara använt två gånger så det vore ju inte helt fel om den kände sig sugen på att hänga med på fest :)

Mörkblå långklänning

Överklänningen hann jag i alla fall med att sy som planerat, i ett ljusare blått tyg med silvertrådar. Och förlåt mig kära symaskin!!! Jag lovar att aldrig mer sy i ett sånt tyg. Ja, varje gång som nålen träffade en silvertråd så fick maskinen hicka, det var inte roligt alls. Och sen var ju tyget inte så roligt för mig heller, att rita upp mönster på supertunt tyg är ju inte nåt jag direkt längtar efter att göra igen...

Hur som helst, klänningen blev klar och den användes. Och den är kort i fram och kan funka lika bra till kort som till lång klänning. Kom jag på när jag höll på att prova, och hade på mig ett kort nattlinne under :)

Överklänning till långklänning, kort i fram

Och i bak är den lång. Jättttelång. :) Men med höga klackar så var det bara preciiiis att fållen snuddade golvet.

Överklänning till långklänning, lång i bak

Back i ryggen är det knäppning hela vägen ner till svanken.

Klänning knäppning i rygg

Aaaningen pillrigt att sy öglorna :).

Knäppning med öglor och små knappar

Inga kommentarer: