lördag 21 september 2013

Pyssligt pyssel på tvålpump


Nån som känner igen det här? Man köper en fin tvålpump, piffar till den på nåt sätt så klart:) och har den nåt år, sen pajar den. Jag menar inte att den åker i golvet :) utan den pajar invärtes på nåt sätt så att den plötsligt bara inte funkar längre. Så får man ge sig ut på jakt efter en ny. Suck.

Men efter haveriet av den senast fixade pumpen gav jag upp och började köra med en vanlig original plastpump köpt med innehåll. Härom veckan var det dags att köpa en laddning nya tvålar, men nu bestämde jag mig för att det ena inte behöver utesluta det andra... Alltså, även en standard plastis kan ju piffas lite :)

Här har en av pumparna fått ny kostym, en ganska talande text :) Fast jag har redan ångrat mig... den ska nog få en ny text.

Tvålpump piffad med texten TVÅL

Ja, den ska få en ny text om jag orkar menar jag... För det här var ett pillrigt pyssel, att hålla ordning på alla små delar till bokstäverna.

Jag använde min bokstavsmall och ritade av bokstäverna på självhäftande plast. Och sen fick jag använda mallen igen när jag skulle klistra på bokstäverna på flaskan, för att de olika delarna av bokstäverna skulle hamna rätt. Bokstaven T var ju t.ex inte rolig...

Bokstavsmall i metall

4 kommentarer:

Choices By Annie sa...

Vilket härligt pyssel men ack så pilligt. Men fint blev det.

Just nu pågår en upcykling utmaning på min blogg, kanske skulle vara något för dig. http://choicesbyannie.blogspot.se/2013/09/upcykling-utmaning.html

Önskar dig en fin söndag
Kram
Annie

Le petit jardin sa...

Men det blev ju bra och tvålpumpen lite roligare

kram kajsa

Anonym sa...

Jättefint. Ett tips är att ta bort plasten runt om texten. Sätt fast maskeringstejp över bokstäverna och lägg på tvålen.

Gnugga lite och dra försiktigt bort maskeringstejpen. Så brukar jag göra för att få texten bra. lycka till!

Guldkryckan sa...

Aldrig fel att piffa till grejer..inköpta grejer kan vara så infernaliskt trist så att hälften hade varit nog.

Men så kan de va..ha de bäst :)