söndag 24 februari 2013

Konservburksutmaning, med retsamma band

Jag sprang på en kul utmaning hos Husetnummer 10, att skapa nåt nytt av konservburk. Inser nu att jag missade det där med "nåt nytt", min burk är fortfarande en burk...

Det jag gick in för var att piffa burken på nåt sätt som jag inte gjort förut, dvs att inte klistra servett på den. Att klistra servett på konservburk, och det mesta annat :) är ju det mest naturliga som finns ;) så med andra ord en riktig utmaning när jag bestämde mig för att det inte var tillåtet.

En gång har jag faktiskt gjort nåt annat med konservburk än att klistra på servett, jag klistrade på tyg :) Alltså måste det till nåt annat nu och jag bestämde mig för att återbruka nåt mer än bara en konservburk, nämligen band! Ni vet, de där banden man klipper bort ur kläder... Jag har ju samlat på mig och tänkt att nån gång ska de väl komma till användning, och nån gång var alltså NU.

Konservburk piffad med bandbroderi, franska knutar

Bandbroderi var ju lite tricksigt, att dra den tjocka "tråden" genom tyget, en spillbit med linnetyg, och att få de små korta bandbitarna att räcka till att sy en blomma var en sann utmaning. Fattar fortfarande inte hur jag fick till en sån stor blomma, jag tyckte alla bitarna var lika långa (korta) och på en liten blomma fick jag t.om skarva för att få till sista bladet.

Konservburk piffad med bandbroderi, stor blomma

Jag ville gärna ha langettstygn och det var ju lätt fixat. Jag vek in kanten nertill för det skulle bli alltför knöligt att dra ner tyget över botten, sen sydde jag stygn lite lagom ojämnt :) med ombréfärgat brodergarn.

Konservburk piffad med bandbroderi, langettkant nertill

Upptill blev det en annan lösning. Där ville jag vika ner tyget över kanten och en bit ner på insidan och då var det lite svårt att beräkna exakt var kanten skulle hamna så langett, och alla typer av broderi, var bara att glömma.

Istället virkade jag en rad med luftmaskor ganska löst och sträckte sen ut runt kanten. Det var lite bråttom att få till bilder och inlägg så luftmaskorna är inte limmade, det fixar jag imorron och då lovar jag att det ska bli lite noggrannare än det blev här :)

Deadline för utmaningen var ju den 24:e och "tekniskt sett" så har ju datumet infallit nu men eftersom jag inte gått och lagt mig än, som synes, så är det i alla fall lokalt hemma hos mig fortfarande den 23:e :) så jag testar att skicka in min utmaning och hoppas/tror att det inte är för sent.

Mina tdigare projekt med konserburkar kan hittas under etiketten Återbruk.

Konservburk piffad med bandbroderi, virkad kant upptill

8 kommentarer:

Hannis sa...

Det där kallar jag återvinning på hög nivå!
Snyggt jobbat=))
Tycker det känns bra med såna utmaningar, där man återanvänder istället för att kasta.

Unknown sa...

Klart jag inte kan missa detta härliga bidrag.

Stort tack för deltagandet och nu är alla bidragen publicerade;)

Ha en härlig söndag
Kram
Annie

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Oj vilket arbete du gjort på din fina konservburk för fin blev den verkligen!
Det där med nytt vet jag inte om jag åstadkom med min burk men väl så står de här med lite blommor i nu:)
Kul med lite annat som sådana här utmaningar!
Ha en fin kväll.
Kram Jennie

Återbruk av Åsa.Li sa...

Smart sätt att använda banden:-)

Zara sa...

Åh, så vackert! Vilket hantverk! Och jättekul med inspiration om vad man kan använda de där banden till (jag har också sparat dem).

// Zara

Torpliv sa...

Så söt din konservburk blev! Och helt fantastiskt att du kunde återanvända banden från kläderna.De har nog oftast åkt i soporna här, men nu får jag kanske tänka om =) Fin idé!
/Petra

Arja sa...

Halloj!
tack för kommentaren inne hos mig, den värmde ♥
Vilken fin burk du har piffat till. Trodde först att du hade broderat blommorna. Färgerna är så vårigt snygga!
Ha d gott kram Arja

Malin på pastill.nu sa...

Wow, grymt!! du kan du :-)