fredag 16 mars 2012

Törstiga tulpaner, och gaaaalen på spamkräken

Tittar på mina tulpaner och önskar att korkade spammare kunde odla tulpaner istället för att hålla på och skräpa ner i bloggar (se mer nedan).

Tulpanbilderna är från dag 1 och dag 2 och att blommorna slagit ut är ju inte att undra på, eller så har de inte egentligen slagit ut utan bara svällt av vattnet, för jisses vad med vatten de sörplar i sig!

Tulpancollage
Tulpaner i skål Och ja, dessa spamkräk. I december fick jag två kommentarer som såg ut att vara helt normala, och skrivna i nypublicerade inlägg, men källorna var onormala. Signaturerna var vanliga nordiska namn men länkade tillbaks till spelsajter. Jag har senare läst att det har nåt med statistik att göra, kommer inte ihåg om det handlade om att placera ut sina länkar eller att få folk (aningslösa bloggare) att besöka sajterna. Jag raderade kommentarerna så klart.

Den här veckan har det kommit helt annan typ av spam, två kommentarer från anonyma avsändare som skriver ren nonsenstext, på engelska och det är nån webbadress med i texten. Kommentarerna är också skrivna till inlägg som är ett par år gamla. Men tack Blogger! Blogger har fattat direkt att det är spam och inte lagt kommentarerna i inläggen utan i skräppost. Fattar inte hur det går till men jag är glad att det funkar :) Jag har angett i mina inställningar att jag tillåter kommentarer från anonyma så det måste vara nåt annat som Blogger ser, kanske kombinationen av anonym och engelska och kanske att det står en webbadress i kommentaren. Eller känner av att det på avsändar-IP eller nåt. Hur det än funkar, toppen.

Nu har jag lagt in lite extra gardering i form av moderering på inlägg som är äldre än 30 dagar men ordkontroll väntar jag med att lägga in. Jo jag vet, jag hade det fram tills nyligen för jag visste inte att jag hade det (eller kanske valde det när jag skapade bloggen men glömt). Ordkontrollen tycker jag är onödigt svårtydbar så jag vill helst inte lägga in den igen, men vill heller inte ha spam, och vill inte ens ha spam som hamnar i skräpposten för jag blir ju så ARG av att se... skiten.

4 kommentarer:

Baronessan sa...

Spam är vår tids ohyra i tekniken. Synd bara att det inte går att spraya bort skräpet rätt ner i tangentbordet.
Så fint tulpanerna gjorde sig i den vasen/skålen! :)

Hannis sa...

Jaghar min skräpkorg full av skitkommentarer! Är skitless på spam både via mail och kommentarer...

Ja och när jag ser dina fina tulpaner,jag har min vana trogen tjatat om att jag ska köpa tulpaner sen i januari men fortfarande inte gjort det!
Vissa saker förändras visst aldrig=))

Fröken Pyssel sa...

Blogger är sjukt bra på att ta bort spam, de försvinner på bara några minuter. Är jättenöjd med dem och är glad att du INTE har ordkontroll. Hatar den!

TC sa...

Om du inte ger tulpanerna så mycket vatten och istället lägger var o varannan dag tre fyra isbitar i istället så håller dom sig längre =)